Casuta cu Povesti

Există vreo mămica de fetiţă care să nu ducă dorul amintirilor vremurilor îndepărtate când se juca cu păpuşica mult-râvnită, primită cadou de ziua ei, de Craciun sau la o notă de 10 luată la matematică?

Câte dintre noi, mămicile, nu vrem să re-trăim, alaturi de fetiţele noastre, jocurile copilăriei cu papuşile dragi pe care poate încă le avem în pod şi de cate ori nu zâmbim când ne auzim fetiţa vorbind cu păpuşa ei şi ne amintim de propriile poveşti inventate, ştiute şi auzite doar de noi şi păpuşile noastre?

Traieşte-şi din nou poveştile copilariei şi împărtăşeşte-le cu fiica ta. Imaginaţia ta şi a ei va construi mereu câte o poveste minunată, nouă şi alta de fiecare dată . Fii alaturi de ea şi alimenteazăi imaginaţia şi inventivitatea, las-o să-şi exprime deliberat ideile şi fantezia şi permite-i să creeze pentru că fantezia lor este fără limite…. Este posibil ca, peste ani, creaţia ei să se transforme într-o pasiune, într-un hobby sau chiar în propriul ei destin profesional.

Noi te putem ajuta în aceste visuri ale fetiţei tale. Îţi putem oferi suportul pe care tu să-l foloseşti în stimularea creativităţii fetiţei tale şi, dacă ea va putea crea o poveste de la un început şi până la un sfârşit, tu vei şti de fapt că ea a creat şi finalizat o idee propirie, fără televizor, fără jocuri pe computer sau telefon, fără Facebook şi fără nimeni care să-i influenţeze povestea. Doar ea, împreună cu ideile şi visurile ei. Iar tu faci parte din povestea ei.

Ceea ce îţi oferim este o casuţa din poveşti. Pe site-un nostru www.casutedinpovesti.ro  vei gasi o gamă variată de casuţe pentru fetiţe. Alege-o împreună cu ea; astfel, vei afla ce anume îi place, la ce vizează şi ce anume are efect asupra ei şi-i stimulează imaginaţia. Dotate cu detalii în cele mai mici amănunte, casuţele noaste îţi vor încânta fetiţa cu elementele colorate şi decorative şi prin multitudinea funcţionalităţilor lor.

Casuţele noastre au la bază conceputul construirii împreună cu copilul: piesele nu au cuie sau şuruburi ci se asamblează; acest lucru crează şi stimulează abilitaţile şi dexteritaţile copilului, îi formează deprinderi cum ar fi construirea dupa un plan dat sau dupa propria imaginaţie; de asemenea, se pot adăoga şi alte elemente din camera fetiţei cum ar fi alte jucarii (papuşi sau animaluţe din pluş), obiecte de decor, pietricele colorate, pănglicuţe, steluţe cu sclipici, hârtie creponată, etc. Totul este in funcţie de imaginaţia copilului: în fiecare zi fetiţa îşi poate organiza sau aranja casuţa aşa cum simte în acea zi. Acest lucru o ajută să fie organizată, să înţeleagă rostul lucrurilor, să le pastreze şi să le folosească cum trebuie; de asemenea, o ajută să-şi exprime ce simte şi îţi va comunica acest lucru prin modul în care îşi aranjează casuţa: dacă aceasta este plină de jucării, ordonată şi curată, atunci vei ştii ca fetiţa ta e bine şi fericită. Dar dacă căsuţa este neglijată, vei ştii că fetiţa ta e tristă, că mintea ei micuţa este preocupată de ceva, că e bolnavă, supărată sau ceva îi apasă pe sufleţel. Căsuţa din poveşti te ajută să-ţi cunoşti copilul.

De asemenea, căsuţele noastre sunt luminate: dacă fetiţa ta adoarme greu sau nu-i place să doarmă cu lumina stinsă, atunci casuţa din poveşti îi poate fi prietenul cel mai bun pentru a adormi. Lasă-i casuţa luminată pe timpul nopţii şi ea va adormi privind-o. Va fi şi un bun înlocuitor al tău pentru serile în care nu poţi fi cu ea. Lasă-i în casuţa un mic obiect al tău şi ea va ştii că gândul mamei este mereu la ea.

Comunică cu fetiţa ta prin căsuţa din poveşti. Dacă nu eşti acasă atunci când ea vine de la gradiniţă sau de la şcoală, ai grijă să-i laşi în casuţă un bileţel, o ciocolăţică, ceva ce o bucură.

Foloseşte căsuţa pentru mici surprize pe care copiii le aşteaptă de la parinţi cu diverse ocazii importante pentru ei: de 1 iunie, de zilele lor de naştere, atunci când iau note bune; recompenseaz-o atunci când a facut o fapta bună, de exemplu când şi-a facut curat în cameră sau când a scos caţelul în curte. Dimpotrivă, atunci când a greşit cu ceva, faptul că nu este nimic nou în casuţa, îi va întări convingerea ca a greşit.

Aduceţi împreună mereu ceva nou în căsuţa ei, ceva care se potriveşte: un caţeluş de pluş dacă are o căsuţă obişnuită, un ursuleţ de pluş dacă are căsuţa din padure, nişte bucătari grăsunei dacă are un bistrou sau personaje de Crăciun şi Paşte; site-ul nostru este plin de figurine colorate şi sugestive pentru orice idee. Cumpără-le întotdeuna cu ea şi las-o să decidă ce i-ar mai trebui căsuţei pentru a arăta mai bine sau a fi completă. Îi va fi de folos în viitor pentru că o va ajuta să decidă ce este folositor şi important. De asemenea, o căsuţă plină de jucării oferă posibilitatea a zeci de scenarii de poveşti în care copilul învaţă să aloce roluri în funcţie de jucărie, să atribuie responsabilităţi şi sarcini imaginare, să provoace conflicte şi să înveţe să găsească rezolvări. Acest lucru îi va folosi pe viitor, atunci când va trebui să facă faţa situaţiilor adevarate. Canalizează poveştile către fapte, provoacă situaţii şi îndrumă-ţi copilul să găsească soluţii. Este posibil ca, foarte curând să ai supriza că asişti la scenariul în care eroina poveştii, aflată sub vraja malefică a unui personaj negativ din „Harry Potter” nu mai este ajutată de către micii vrăjitori ci de prietena ei sau colega de bancă sau de fratele ei care a sunat la 112…. Va însemna că fetiţa ta nu numai că ştie să găsească soluţii şi că percepe realitatea dar că ştie de mică să aprecieze şi să pună în valoare prietenia, familia, cunoştinţele, colegii, şcoala.

O căsuţă din poveşti îţi oferă prilejul de a fi împreună cu copilul tău şi de a crea ceva împreună iar acesta idee de „împreună” este mai importantă decât zeci de cadouri costisitoare, este cel mai minunat cadou pe care îl poti face copilului tău. În plus, înseamnă întoarcerea la copilarie, relaxare, râs şi voie bună, bucurie şi multă joacă alături de fetiţa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *