Fetiţa ta merge la şcoală.

Fetiţa ta merge la şcoală… Este bucurie mare pentru întreaga familie, de multe luni există multe emoţii, multe întrebări, multe aşteptări  dar şi multă treabă: de cumpărat hăinuţe noi, ghiozdan, cărţi şi caiete, penar şi tot felul de multe alte obiecte pe care nici nu ai ştiut tu, ca mamă, că există, pentru că, pe vremea ta era mult mai simplu să fii şcolăriţă… Acum e complicat, în plus, vecinele sau prietenele care deja au copii la şcoală îţi povestesc o groază de lucruri, îţi recomandă anumite rechizite, anumite carţi… Eşti bulversată încă din vară de când a început pregătirea pentru şcoală. Şi, mai este ceva în sufletul tău: fetiţa ta a crescut, va avea o mulţime de alte priorităţi, preocupări şi va avea noi prieteni, colegi şi colege, învăţători… … iar tu va trebuie să o ajuţi la teme, să îi pregăteşti masa de seară şi micul dejun, să îi pregăteşti hainele, ghiozdanul, pacheţelul cu mâncare, să fii tot timpul pe fugă şi să îţi asumi şi responsabilităţile faţă de şcoală dar, undeva rolul tău de centru al universului fetiţei tale se va cam sfârşi: ea nu va mai avea timp de pălăvrăgit seara cu tine pentru că va sta în telefon sau pe Skype cu fetele, va fi plecată la tot felul de activităţi cu şcoala sau, pur şi simplu, va avea de învăţat. Serile nu vor mai fi la fel de amuzante şi pline de bucurie şi joacă pentru ea pentru că a venit vremea să devină responsabilă şi, într-un fel anume, urăşti acest lucru căci, nu? Toţi am vrea ca ei, copiii noştri, să ramână doar copii…

Iată un mod de a păstra copilăria în viaţa voastră şi de a îţi permite ţie, mama, să ştii cum este viaţa şcolăriţei tale. Cumpără-i o căsuţă pe pe site-ul www.dinpovesti.ro. Sunt căsuţe de multe feluri, dotate complet şi care se asamblează uşor (puteţi face acest lucru împreună, într-o seară) şi care se pot monta în camera ei, pe o masuţă, pe birou sau chiar pe podea. Căsuţele sunt colorate, sofisticate, pline de detalii şi pe diverse teme: căsuţe cu terase, cu maşini în fată, cu mansarde, căsuţe în padure, etc. Ele sunt luminate şi pot fi îmbogăţite cu accesorii cum ar fi figurinele (personaje reale şi de basm, animăluţe: buburuze, arici), diorame, globuri de sticlă, puşculiţe, tot felul de lucruri mici şi dichisite şi care îi vor place la nebunie. Alege una  dintre căsuţele care ştii că îi va face placere să o privească şi să o aranjeze dupa placul ei: căsuţele au avantajul că lucrurile din interior se pot muta şi rearanja şi, de asemenea, pot fi introduse şi alte lucruri sau jucării cum ar fi jucariile ei de Lego, păpuşi, stikere cu fluturaşi, animăluţe, etc. Poţi face cu ea diferite decoraţiuni din hârtie, textile colorate sau carton.

Căsuţa poate fi un cadou minunat pentru ea: este un cadou pentru o şcolăriţă: se poate juca împreună cu noile prietene şi colege de şcoală la petrecerile „în pijama” pe care, inevitabil, va trebui să le accepţi de acum încolo ca fiind parte din viaţa familiei tale, cel puţin o dată pe săptămână – bucuria ta va fi de a avea casa plină de copii şi de a le şti acasă la tine, în siguranţă şi sub supravegherea ta, în plus, le vei putea pregăti prăjiturele şi sucuri – deci căsuţa poate fi un prim liant de socializare a fetiţei tale! Apoi, fetiţa va putea experimenta schimburi de elemente din căsuţă cu fetiţele şi se vor putea distra împreună construind poveşti  în care figurinele vor simboliza persoanele din noul ei anturaj: colege, profesori, „doamna” (învăţătoarea), băieţii din clasa lor sau din clasele mai mari… uite aşa, vei afla noutăţi din lumea nouă a şcolăriţei tale.

În lipsa prietenelor ei, poţi să savurezi alături de ea poveştile pe care i le spunei cînd era mică. Îi va face placere să le audă din nou şi acum le şi poate interpreta cu ajutorul personajelor din căsuţa poveştilor. Reia poveştile ei preferate şi seara, înainte de culcare, jucaţi împreună rolurile pe care altădată le citeai înainte ca ea să adoarmă. Vei menţine astfel amintirea copilăriei lipsite de griji şi a bucuriei de a petrece timp alaturi de ea. Nu uita să foloseşti căsuţa şi ca un mod de comunicare cu copilul tau: din cînd în când, oferă-i mici cadouri langă căsuţă astfel ca ea să ştie că gîndul tău este mereu la ea: un mic obiect pentru şcoală, un mic dulce, lucruri  care ştii că o bucură.

De asemenea, căsuţa poate fi folositoare la şcoală, la orele de intervenţie recreativă sau în eventuale mici concursuri de creativitate şi imaginaţie. Aici vei avea ocazia să o inspiri şi să o ajuţi cu idei şi îmbunătăţiri pe anumite teme: dacă, de exemplu, consursul va avea tematici, fetiţa ta va trebui să îşi aleagă o temă pe care să o dezvolte şi să o prezinte; în acest caz, pe site există multe accesorii care te pot ajuta să o inspiri. Cele mai întâlnite tematici în clasele primare sunt cele de Craciun, Paşte, Ziua Mamei, Ziua Copilului. Site-ul www.dinpovesti.ro oferă o mulţime de produse care pot fi folosite pentru aceste ocazii. Trebuie doar să le selectezi împreună cu şcolăriţa ta şi veţi realiza o minune de decor de fiecare dată. În plus, ai ocazia să alegi sisteme de iluminare potrivite pentru fiecare ocazie pentru a crea atmosfera specifică de sărbatori. Preia iniţiativa şi propune mult mai multă joacă pentru copii prin intermediul acestor ansambluri decorative care pot stimula nu numai creativitatea personală ci şi cea colectivă. Cu siguranţă că şcoala va aprecia acest lucru.

Deci, în concluzie, relaţia ta cu fetiţa ta care merge la şcoală poate să însemne mult mai multă implicare, apropiere şi relaţionare cu noua sa viaţă decât ţi-ai fi închipuit deci nu este cazul să îţi faci probleme că fetiţa ta se va indepărta de tine. Şi asta pentru că poveştile pot fi adevărate şi ele trebuie să facă parte din familia şi viaţa voastră de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *